sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Testiajo 2007 ja lisää valoa ensi kesälle

Vesille laskun jälkeen 2007 suoritimme tietysti koeajon Jyskän Haapalahdessa ja Jyväsjärvellä.

Alla panoraama veneen sisältä. Lähestymme juuri Kuokkalan siltaa. Oikealla Lutakon kerrostalot.


Lyhyt video, jossa kuuluu ohjaamoäänet. Aaku taitaa mainita kierrosten olevan 2500.Ohjaamon ylämittarit: vasemmalla joukko vähemmän tärkeitä kytkimiä ja potentiometrejä (osa varalla), keskellä tärkeimmät kytkimet ja oikealla mittarit. Mittarit ovat lataus, ? (enpä nyt muista ulkoa) ja ajotuntimittari.


Ohjauspulpetissa ovat: tärkeimmät huomio/varoitusvalot, moottoritilan lämpömittari, kaiku, käynnistys, tuulilasin pyyhin, sumutorvi, öljynpaine, glykolin lämpötila, kierrosluku ja kompassi.


Tyhjensimme ja maalsimme yläkannen vasta vesillä.


Kuva Tuovista heinäkuun 2007 risteilyltä. Paikka näyttää olevan Äijäniemi Päijänteen itä-rannalla. Hyvä ja tukeva laturi ja hieno paikka (arka lounais ja länsi tuulille).


Pöhinää 2014

Viikonlopun aikana viimeistelimme hakuvaloa ja uusimme oleskelutilan valaistuksen.

Hakuvalon teline tehtiin lopulta alumiinisesta neliöputkesta ja muovisita kulmapaloista, joita sattui löytymään allekirjoittaneen ullakolta. Satuin paikalle, kun useampia noista tehtyjä pöytiä oli päätymässä kaatopaikalle - mitä tuhlausta. Keräsin pöydät parempaan talteen odottamaan tarvetta, joka nyt tarve sitten löytyi.


Yllä teline jo valmiiksi koottuna ja ohjaamon kattoon kiinnitettynä.

Ostin muutama kuukausisitten Liiteristä pari pakettia led-listoja, joiden käyttöjännite oli 12VDC (siis akkukäyttö mahdollista). Ajatuksena laittaa ne kotona verhovaloiksi, mutta niille löytyikin sopivampi kohde Tuovilta.

Yhdeksän ledin listoja oli paketissa kolme, joten saimme kattoon kuusi yhdeksän ledin listaa. Ledin valo on yllättävänkin lämpöinen.


Listat sopivat juuri ja juuri kattopontin uraan niin leveydeltään kuin korkeudeltaan. Puukolla täytyi hiukan avartaa kiinnikkeiden kohdalta. Listat ovat siis lähes huomaamattomat.

Kytkimme listat kahteen sarjaan. Kaksi keittiökaappien eteen ja neljä oleskelutilan pöydän 'ympärille'.
Alla oleskelutilan listat päällä.

... ja tässä ainoastaan keittiötilan listat päällä.


Jos/kun Liiteriin tulee samoja listoja myyntiin, ostamme vielä ainakin yhden paketin ja uusimme keittiön yläkaappien alla olevat halogen valaisimet.
Samanlaiset voisi laittaa myös etuhyttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti